telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Отделяйте по 15 минути на ден на ръцете си

Отделяйте по 15 минути на ден на ръцете си
Ако и вие искате да имате стегнато тяло и добре оформени ръце, но фитнесът определено не е вашето занимание, прочетете следващите редове. Там ще намерите 5 идеи, с които да придадете на ръцете си мускулест вид. Последните тенденции в тренировките имат нещо общо помежду си и то е простотата. С малко постоянство може да придадете на ръцете си стегнатия вид, за който мечтаете, без да се налага да се приближавате до онези модерни машини в залата. Доверете се на умни упражнения само с вашето тегло или обикновени дъмбели, които ще допринесат за стягането на съответните мускулни групи. Представяме ви 5 упражнения с тежести, на които не е нужно да отделяте повече от 15 минути на ден. 7 повторения в три серии и ефектът скоро ще е видим, а вие ще се влюбите в тях и в резултата, който ще ви донесат.

 
1) Бицепс и водни дъмбели
Това упражнение е подходящо за всички, които нямат дъмбели вкъщи. Сега вече нямате оправдание и може да започнете с тренировките още докато се наслаждавате на любимото си сутрешно предаване или гледате вечерните новини. Напълнете две бутилки по 1,5 л с вода и застанете прави с леко присвити колене, за да е в изправена позиция долната част на гърба. Вземете по една бутилка във всяка ръка и ги вдигнете към гърдите си, докато издишате, и ги пуснете обратно надолу, докато вдишвате. Ако имате нужда от повече динамика, редувайте ръцете и ускорете темпото. Това упражнение тренира вашите бицепси. Бонус идея: не пълнете бутилките догоре, така движението на тежестта на водата ще включи в упражнението вашите рамене и мускулите, които иначе не се натоварват при това упражнение.
 

 
 
 
2) Странични повдигания - да, но по диагонала
 


На много от вас са познати страничните вдигания на дъмбелите. Сменете подхода и не само, че ще ви хареса, но и ще бъде много по-ефективно. Изправете се с дъмбели от по 3 кг във всяка ръка, кръстосани пред гърдите - все едно сте в защитна позиция. Сега едновременно разтегнете двете си ръце по диагонал - едната ръка високо вляво, а другата ниско вдясно. Разпънете максимално и задръжте така няколко секунди и след това се върнете в изходна позиция пред гърдите. Сменете посоките на ръцете и повторете. Това упражнение натоварва не само ръцете, но и раменете и мускулите на гърба.



3) Разтегнете трицепса и сложете край на отпуснатите ръце
Упражненията за трицепс са доста пренебрегвани. Това е странно, като се има предвид, че именно там се натрупват най-лесно мазнини и дамите често не харесват тази част от тялото си. Вземете един дъмбел в двете ръце и опитайте т.н. упражение за разтягане на трицепса. Докато сте седнали или изправени, хванете дъмбела в единия му край вдигнете го високо и започнете да го спускате бавно зад главата си. Започнете да вдигате дъмбела, докато изпънете напълно ръцете си, задръжте в тази позиция за няколко секунди и после отново спуснете зад главата. Това упражнение разтяга и натоварва трицепса както малко други биха могли.



4) Тласъци
Това упражнение е вдъхновено от американската кросфит концепция, която залага на упражнения на малки интервали с голям интензитет. Ще са ви нужни малко по-тежки дъмбели - за начинаещи са подходящи такива от 6 до 8 кг за всяка ръка. Тук са включени клекове с изправяне и вдигане на ръцете над главата. Започнете в изправена позиция и прибрани в лактите ръце на няколко сантиметра от раменете ви. Клекнете, без да помръдвате дъмбелите. Време е да включите и ръцете. Докато се изправяте, започнете да ги изпъвате нагоре, така че, когато сте напълно изправени, те да бъдат в изпъната позиция над главата ви. Докато издишате, смъкнете дъмбелите в изходна позиция до раменете. Направете пет повторения в три серии и ще усетите приятно затопляне в областта на бицепсите, бедрата и гърба.



5) Едни по-различни лицеви опори
Всеки знае за лицевите опори, но малко са тези, които ги харесват. Ако решите да не ги подминете, определено ще останете доволни от резултата. Те ще натоварят и оформят не само ръцете ви, но и мускулите на раменете, гърба и корема. По-смелите от вас могат да изпробват и няколко нетрадиционни техники. Поставете два дъмбела от двете страни на ширината на раменете ви. Тук тежестта на уредите няма значение, защото няма да ги вдигате. Важно е единствено да ви предоставят достатъчно пространство, за да поставите пръстите си между тях и земята. Сега хванете дъмбелите и застанете в познатата позиция за лицеви опори. Ако не ви е удобно така, може да изпробвате дамската версия на това упражнение, където коленете са свити и подпрени на земята за допълнителна опора. Сега да започнете. Усещате ли по-голямо напрежение от това при класическите лицеви опори? Това е така, защото уредите придават допълнителна дълбочина на упражнението и натоварват още повече трицепсите, раменете и гърдите. И като допълнителен бонус, тренирате и коремните мускули, защото дъмбелите изискват от вас да запазите баланс на тялото. Ако сменяте позициите на ръцете, ще тренирате едновременно няколко мускулни групи, а 15 минути на ден ще ви накарат отново да заобичате късите ръкави.

 


Отделяйте по 15 минути на ден на ръцете си и ще поискате да ги показвате постоянно!
Върнете се обратно в Статии

Най-четени статии