telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Стрес под карантина

Стрес под карантина

Денонощно впили погледи в плашещи епидемиологични статистики, затворени зад стените на апартаментите си, без право на разходки и кафе с приятели, притискани от неизвестността за работата и бъдещето си, без съмнение пандемията на Covid-19 успя да ни разтърси и да промени из основи ежедневието ни, както нищо досега. И докато на преден план пред обществото излиза ограничаването на разпространението на болестта и спасяването на живота на най-рисковите групи, всеки един от нас започва да изпитва на гърба си емоционалната тежест на случващото се.

Ето и няколко съвета как да противодействате на напрежението по време на извънредното положение:

  • Въведете структура в ежедневието си
Опитайте се да спазвате нормален режим на будуване и сън, не се поддавайте на изкушението да спите до късно, защото това ще се отрази на биологичния ви ритъм. Хранете се по едно и също време и избягвайте честите разходки до хладилника.
Ако работите от вкъщи, определете си време за работа и време за почивка. И не запълвайте второто с новините или социалните мрежи. Вместо това, раздвижете се  и пийте течности – вода, чай, смути.
Определете си време за упражнения и гимнастика. Обездвижването е основен риск през този период. Но пък погледнете го от положителната страна. Много фитнес инструктури и школи за танци провеждат безплатни онлайн занимания. Възползвайте се!
  • Атакувайте страховете си
Спазвайте препоръките за поддържане на висока хигиена и социална дистанция, за да избегнете заразата.
Повишете имунитета си по естествен път. Увеличете консумацията на плодове и зеленчуци, храни богати на цинк и селен, опитайте се да хванете малко слънчеви лъчи от балкона.
Ако доходите ви са застрашени, помислете как да намалите разходите си и потърсете възможности да се преквалифицирате. Сега много квалификационни програми и курсове се предлагат безплатно. Наблегнете на развитие на дигиталните и езиковите си компетенции.
  • Забавлявайте се
Не следете постоянно цифрите на заразените и оздравелите от вируса, преоткрийте семейните игри и забавления, прочетете книгите, за които никога няма време, направете си домашно караоке
 
А ето и как природата ни помага да противодействаме на стреса и едно от основните му последствия – безсънието.
  • L-теанин
Това е ефективна аминокиселина, която се съдържа в зеления чай (Camellia sinensis). Той стимулира секрецията на допамин и серотонин и има приятен успокоителен ефект, спомага за намаляване на стреса и спокоен сън.
 
  • Валериана
Валерианата е билка, която се използва от векове в традиционната медицина за лечение на проблеми със съня. Активната съставка – валериановата киселина, участва в метаболизма на гама-аминомаслена киселина, която е отговорна за настъпването на съня.
  • Хмел

Хмелът съдържа активни съставки – флавоноиди, които имат седативен и релаксиращ ефект. В комбинация с валериана, хмелът има благоприятен ефект върху регулирането на безсънието, повишаването на качеството и продължителността на съня, както и на дълбоката фаза на съня.
 
В състава на продукта Benosen® влизат именно тези три съставки - L-теанин, хмел и валериана. Benosen® е подходящ по време на периоди на повишено психично и емоционално натоварване, което оказва неблагоприятно влияние върху съня. Също така Benosen® е безопасен за продължителна употреба и е без риск от пристрастяване.

Върнете се обратно в Статии

Най-четени статии