telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Време е за детокс, време е за здраве

Време е за детокс, време е за здраве

Пролет е, природата облича по-свежи и леки дрехи, обагря всичко в цвят и зеленина и ни призовава и ние да се обновим. Усещаме как тялото ни зове: „Време е за прочистване, време е за детокс“.
 
В масовия случай “детоксът” предполага спазването на някакъв специален хранителен режим за определен период от време, който гарантира изчистване на „шлаките“, натрупани в организма през зимните месеци. Това обаче е изключително грешен подход. Истината е, че тялото разполага със свой собствен прецизен механизъм за елиминиране на токсините, който работи целогодишно, 24 часа в денонощието. Централно място в него заема черният дроб, най-голямата “лаборатория” на организма, в която се обезвреждат вредните и опасни субстанции, постъпващи отвън.
 
Когато е в “изправно” състояние, черният дроб може пълноценно да изпълнява функцията си. За жалост обаче често го претоварваме - с прекомерно и/или нездравословно хранене, с честа консумация на алкохол, с прием на лекарства - особено през зимата. Заради това той започва да работи все по-неефективно и не успява да се справи с вредните вещества, с които го затрупваме. Добрата новина е, че клетките му имат уникалната способност да се възстановяват напълно след сериозно претоварване или тежко боледуване, което му позволява отново да работи на пълни обороти. Ето защо същинският детокс реално се състои в подпомагане на пълноценното функциониране на черния дроб и цялостна защита и грижа.
 
Здравословното и пълноценно хранене, с ограничена консумация на мазнини и алкохол, разбира се, е повече от задължително в дългосрочен план, но не е достатъчно, когато черният дроб вече страда заради вредните ни навици. Организмът има нужда от подкрепа, а най-близката подкрепа идва от природата и наглед обикновеното растение бял трън (Silybum marianum). Векове наред семената му се използват в традиционната медицина за поддържане здравето на черния дроб.
 

Белият трън (Silybum marianum) е билката с най-добре проучени и широко признати детоксикиращи свойства. Той съдържа високи дози от веществото силибинин, което съдейства за детоксикацията на черния дроб, защитава клетките му от въздействието на свободните радикали, стимулира естественото възстановяване на чернодробните клетки и ги предпазва от бъдещи увреждания. 

Върнете се обратно в Статии

Най-четени статии