telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Защо е важно да включим Омега-3 в менюто си точно сега

Защо е важно да включим Омега-3 в менюто си точно сега

Ненаситените мастни киселини са доказали своите ползи и са неизменна част от хранителния режим на всеки, който държи да се храни здравословно. Но защо те са толкова ценни именно днес, когато подкрепата на имунната ни система излиза на преден план?
 

#1. Омега-3 подкрепят сърдечното здраве

Съдържащите се в рибеното масло EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) имат доказано положително въздействие за поддържане на нормално кръвно налягане и сърдечна функция, както и за нормални нива на триглицеридите. Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за заболеваемост в света и у нас, а страдащите от тях са и в най-голям риск от усложнения при евентуална коронавирус инфекция.

 
#2. Рибеното масло има положително въздействие при безпокойство и стрес

Сегашната извънредна ситуация успя да разтърси нервната система дори на най-големите непукисти. Омега-3 благоприятстват мозъчната функция и редица изследвания сочат, че помагат при състоянията на тревожност.
 

#3. Омега-3 подпомагат уморените от екраните очи  

DHA е основен структурен елемент от ретината на окото и подпомага зрението и усещането за сухота в очите, която може да се получи и от прекаленото взиране в екрана на телефона или телевизора в следене на последните новини.
 

#4. Ефекти върху имунната система

В последните години учените спорят по отношение на ефекта на Омега-3 върху имунната система. Редица изследвания доказват, че DHA и EPA спомагат за превенция на заболяванията, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Поддържането на здрав имунитет е от изключително значение по време на вирусни епидемии, включително в настоящата обстановка на разпространение на COVID-19 сред хората. При наблюдения на хора с грипни заболявания, приемът на есенциални мастни киселини Омега-3 е оказал благотворен ефект.

ПОРЪЧАЙ С 10% ОТСТЪПКА СЕГА!
 

За съжаление, за разлика от ескимосите, които се хранят основно с мазни риби, ние трудно бихме могли да си осигурим необходимото количество Омега-3 само с храна и се налага да го приемаме под формата на добавки. OmegaPrim® на Валмарк е синергична формула, съчетаваща всички ползи на Омега 3 мастните киселини, в комбинация с антиоксиданта коензим Q10 и селен за нормална функция на имунната система.

Върнете се обратно в Статии

Най-четени статии