telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Д-р Райна Стоянова

посланик на кампанията на Walmark за изчисляване на здравния индекс на българина

Д-р Райна Стоянова е завършила медицина в Медицинския университет в София и е специализирала гастроентерология в столичната болница „Лозенец“.

Като студентка работи с едни от най-изявените имена в областта на храненето - проф. Готие, проф. Карел, проф. Дюкан. Трупа опит във френските болници „Сен Луи” и „Робер Дебре” в Париж, както и  в различни компании от сферата на здравословния живот, уелнес услугите и кетъринга.

 Д-р Стоянова се е посветила на различни дейности, свързани с храненето и гастроентерологията, с цел постигане на по-здравословен, полезен и щастлив живот. Тя е асистент към Катедрата по Клинична фармакология и терапия и специализант по ендокринология и болести на обмяната в Клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика на болница „ИСУЛ-Царица Йоанна“. Консултира известни кетъринг компании, създава хранителни режими, пише специализирани статии за здравни и лайфстайл издания. Освен всичко това, д-р Стоянова намира време и за софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация SportMed. Нейни пациенти са деца и възрастни с наднормено тегло, диабет, стомашно-чревни и бъбречни проблеми, чернодробни болести, автоимунни заболявания, хранителни разстройства, както и хора, които искат да подобрят хранителните си навици и да получат максимална полза от храненето си – вегетарианци и вегани, заинтересовани от детокс, джусинг, бодибилдинг, бременни и кърмещи жени и т.н.  

“За мен е много важно да съм в час с новостите в сферата на здравето и медицината и съм щастлива, че имам възможността да бъда част от проекта на Walmark “Здравен индекс“. Това е иновативна платформа, която ни помага да разберем реално какво е здравословното ни състояние и ни дава  експертни съвети за предприемане на необходимите мерки за подобряването му. Здравният индекс допринася за по-доброто здраве на българина и аз съм сигурна, че ще намери приложение при всички възрастови групи.”, казва д-р Стоянова.

Споделя още, че няма ден от живота ѝ, в който да не е писала нещо, идващо от сърцето ѝ. Така решава, че иска да споделя с хората всичко, свързано с храненето, което ѝ е интересно и я вълнува, и създава блога http://www.raynastoyanova.com/.

Д-р Стоянова е гостувала в различни телевизионни предавания, където споделя от своето знание и предлага ценни съвети. Участва в различни проекти, свързани със здравословното и балансирано хранене.    

Свързани статии