telephone Обадете се: 0800 13 599
Списъкът с желани продукти е празен

Разберете какво е здравословното ви състояние
Здравният индекс е интерактивен инструмент, създаден в сътрудничество с клиничен експерт по хранене. Ние ще Ви помогнем да разберете колко малко е необходимо, за да направите първата стъпка към здравословен начин на живот.
 
Започнете вашия тест
 1. Направете теста и разберете:
  • Вашия здравен индекс
  • Вашия ИТМ /индекс телесна маса/
  • Какво количество течности трябва да приемате всеки ден
  • 5 области, върху които трябва да се концентрирате
  • Препоръка за пакет от 3 продукта, които са най-подходящи за вас.
 2. Регистрирайте се и получете допълнително
  • 28-дневен план за здравословен начин на живот
  • Проследяване на прогреса и подобряване на резултатите
  • Допълнителни ежедневни съвети за по-добро здравословно състояние
Среден 4,5
755
Д-р Райна Стоянова: “Здравният индекс е инструментът, с който хората бързо, лесно и ефективно могат да започнат да водят балансиран начин на живот”
 
Посланикът на най-новия проект на Walmark - “Здравен индекс” - разказва защо е приела това предизвикателство и кои са предимствата на онлайн платформата
 
1. Какво привлече вниманието Ви към проекта “Здравен индекс” и какво Ви накара да се включите в създаването му? Вярвате ли, че онлайн тестът може да обхване важните здравни показатели?
“Здравен индекс” е проект, който насочва вниманието на потребителя към най-ценното - неговото здравето и го мотивира към поддържането на здравословен начин на живот. Индивидуализираният подход и повишаването на здравната култура на пациентите са мой стремеж, от както практикувам. Това, че проектът “Здравен индекс” дава в ръцете на много хора инструмента, с който бързо, лесно и ефективно да започнат да водят балансиран начин на живот и да се чувстват добре, ме вдъхновява да участвам в тази чудесна инициатива.

2. Трудно е да живееш, съобразявайки се с диети и режими. С какво здравният индекс е по-различен?
Постоянното спазване на диети наистина уморява. Здравният индекс е различен с това, че дава цялостно, експертно решение за конкретния човек в дългосрочен аспект. И вместо да налага ограничения, той дава насоки и съвети какви елементи ни липсват и как да си ги набавим.
 
3. По какъв начин здравният индекс помага да се подобри здравословното състояние и да се култивират полезните навици?
Здравният индекс събира множество данни, касаещи различни сфери от живота на човека и така създава цялостна стратегия за подобряване на неговото качество. Това е усъвършенстван инструмент, който набляга на пет области от живота: балансирана диета, цялостно здравословно състояние, физическа активност, психологическо равновесие и способност за справяне с лоши навици. Разбира се, финалното решение затова какъв живот ще водим е само наше.
  
4. Вие и вашето семейство спазвате ли индексът и режима му на хранене?
Разбира се и мога с гордост да кажа, че здравният на индекс на цялото ми семейство е отличен. В моето семейство думата “диета” не съществува, защото здравословното хранене е част от нашия живот. Стремим се да спортуваме редовно и да отделяме достатъчно време за почивка, възстановяване и положителни емоции.
 
5. Какви са най-често срещаните грешки по отношение на здравето, които сте наблюдавали във вашата медицинска практика?
Най-често срещаната грешка на пациентите е тяхната небрежност и лекомислие по отношение на собственото им здравословно състояние. Голяма част от хората не си дават сметка за дългосрочните последствия от системното прехранване с бързи храни, обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и други. Приемаме здравето ни за даденост и се грижим за него само, когато възникне оплакване, а всъщност организмът ни се нуждае от нашите правилни решения през цялото време.
 
6. От кои лоши навици може да се отървем, с помощта на индекса?
Здравният индекс не може да измести собствената ни воля, но със сигурност ни помага да видим ясно пътя към търсения баланс, предлага ни да въведем конкретни промени с цел подобряване нивото на нашето здраве.

Направете теста

Започнете вашия тест

Тестът отнема само 10 минути

След регистрация ще разполагате с повече резултати и предимства

Вашата лична информация е защитена с нас